Kdo bude žádat o profesionální licenci?

26.11.2018 | Ondřej Hlaváč
fnl.jpg

Podzimní část Moravskoslezské fotbalové ligy skončila. Předchozí dvě sezony nebylo zřejmé, zda jsou kluby ze špičky MSFL připraveny na vyšší soutěž a chtějí postoupit do Fotbalové národní ligy. Letos jsme se v zimní přestávce rozhodli první pětici klubů oslovit a položili jsme jejím zástupcům dvě stejné otázky.

1. Budete v letošní sezoně usilovat o udělení licence pro Fotbalovou národní ligu?
2. Jaké jsou vaše ambice a cíle v letošním, dobře rozehraném, ročníku?

SK Líšeň se netají svým zájmem soutěž vyhrát a pokouší se také získat profesionální licenci. Tuto informaci nám potvrdil již v našem exkluzivním rozhovoru předseda brněnského klubu Karel Hladiš (Karel Hladiš: Postup Líšně? Začínáme jednat). O licenci se chce ucházet také druhý klub v pořadí, Hanácká Slavia Kroměříž. Naopak zástupci Otrokovic, Velkého Meziříčí a Odry Petřkovice dávají přednost stabilizaci klubu ve třetí lize a o postup usilovat nebudou.


Odpovědi zástupců třetiligových klubů

Karel Hladiš, předseda SK Líšeň
1. Vzhledem k našemu postavení v tabulce je naší povinností podat žádost o udělení licence. Zatím jsme se o to nikdy vážně nezajímali, takže nevíme, co náš všechno čeká a zda jsme schopni to splnit.
2. Na závěrečné hráči i trenéři sdělili, že mají zájem vyhrát tento ročník. Vedení jejich snahu podporuje. Současně bude vedení zjišťovat, jestli jsme schopni splnit podmínky na postup, ale pokud se to nepodaří, nebude to žádná tragédie.

Martin Bsonek, předseda SK Hanácká Slavia Kroměříž
1. Ano, do licenčního řízení se přihlásíme.
2. Cíl máme takový, že chceme dosáhnout lepšího celkového umístění, než tomu bylo v loňské sezóně. (pozn. MSFL.cz - 4. místo)

Kristýna Haldinová, tisková mluvčí FC Viktoria Otrokovice
1. Nebudeme. Chceme hrát minimálně tak dobře, jako jsme hráli na podzim a umístit se v horních patrech tabulky.
2. Navázat na dobré podzimní výsledky, hrát útočný fotbal, pracovat s mladými hráči, posunout je do vyšších soutěží a ukázat, že patříme mezi moravskou elitu v MSFL.

Dušan Kašický, sportovně provozní ředitel FC Odra Petřkovice
1. O udělení licence usilovat nebudeme, vzhledem k tomu, že se na úrovni 3. ligy pohybujeme pouze třetím rokem, je našim prvořadým cílem stabilizovat klub v této soutěži a postupnými kroky i vylepšovat zázemí klubu.
2. Našim cílem je udržet si umístění v top 5 i po jasní části soutěžního ročníku.

Jan Šimáček, sekretář FC Velké Meziříčí
1. O udělení licence pro FNL usilovat nebudeme.
2. Ambice máme vysoké a jako cíl pro letošní jarní sezónu jsme si stanovili zkusit zabojovat o druhé místo. O prvním si myslíme, že je už rozhodnuto.