Znojmo téměř půl roku nevyhrálo soutěžní zápas

23.08.2019 | www.zpravyzmoravy.cz | Robert Knebl
znojmo.png

[www.zpravyzmoravy.cz] Píše se sezóna 2013/2014, šest let nazpět a 1. SC Znojmo FK téměř na den přesně přepisuje dějiny v historických statistikách 1. fotbalové ligy a to největším počtem branek dosažených v jednom zápase, kdy 17. 8. 2013 hráli s Jabloncem v Gambrinus lize 5:5. Byl to neuvěřitelný zápas plné zvratů a hráči znojemského klubu podali tehdy bojovný výkon. V zápase tehdy vstřelil v 86. minutě i branku Tomáš Okleštěk, nyní jediný pamětník, který reprezentuje současný výběr trenéra Volfa.

Udělejme skok v čase právě šest let. A podívejme se na aktuální situaci znojemského klubu. Píše se 14. 8. 2019 a znojemský klub hraje proti diviznímu Lanžhotu v 1. kole MOL cup a světe div se, ale znojemský klub prohrává v 86. minutě 1:0 na půdě týmu, který dominuje na hřišti. Malou jiskru naděje dá opět zmíněný Tomáš Okleštěk, který srovnává v 88. minutě na 1:1, ale to tým už hraje pouze o deseti bez vyloučeného Patrika Martínka. V pohárovém utkání nakonec v prodloužení branka nepadla a tak se rozhodovalo v penaltovém rozstřelu. Více zkušeností mělo být na favoritovi ze Znojma, ale 3 znojemští hráči (Doublette, Avdič, Okleštěk) nevstřelili branku a z postupu do 2. kola MOL cup se po výhře 3:1 na penalty raduje domácí tým Lanžhotu. Další prohra v řadě. Kolikátá již?

Poslední výhra v březnu, pak pád do MSFL

Fanoušek znojemského fotbalu se může ptát: „Jaké je to vyhrát v rámci soutěžních utkání a s kým může klub konečně vyhrát?“ Fotbalisté 1. SC Znojmo FK to v mistrovských utkáních (2.liga, MSFL, MOL cup) už hodně dlouho nezažili. Naposledy si ten pocit mohli vychutnat v březnu, kdy porazili Viktorii Žižkov 1:0. Tehdy druholigový tým spasil Kunca jedinou brankou v 67. minutě. Pak následovalo 8 proher (1. SK Prostějov, FK Ústí n. Labem, SK Dynamo České Budějovice, Zbrojovka Brno, FK Pardubice, FC MAS Táborsko, Městský FK Vítkovice, FK Varnsdorf) a 2 remízy (FC Sellier – Bellot Vlašim, FK Baník Sokolov) ve 2. lize a pád do MSFL. Tým, který v loňské sezoně skončil v FN lize na beznadějně poslední příčce, se zatím nedokázal vzchopit ani v novém ročníku MSFL, protože v aktuálním žebříčku je na předposlední příčce se skóre 0:7 po třech prohrách a to v domácím prostředí s FC Velkým Meziříčím 0:1, Sigmou Olomouc „B“ 0:2 a venku dostali za vyučenou a prohráli 0:4 s SK Slávii Hanácká Kroměříž. A před týdnem se mu nezadařilo ani v 1. kole poháru MOL cup právě s již zmíněným divizním týmem TJ Sokol Lanžhot.

Poslední soutěžní výhra se datuje na 29. března letošního roku, kdy klub dokázal v rámci Fotbalové národní ligy (2.liga) porazit Viktorii Žižkov.

Jak dlouho bude exligový tým ještě čekat?

A od březnového triumfu hráči nezvládli ani v jednom ze soutěžních zápasů naplno bodovat. Ve čtrnácti soutěžních duelech si od té doby připsali 11 proher a 2 remízy a 1 prohru po penaltách v poháru MOL Cup.

Bilance je tedy pro znojemský klub, v nedávné minulosti v jednu chvíli i pro nejlepší fotbalový klub v Jihomoravském kraji skutečně hrozivá: za téměř šest měsíců nevyhrálo „SCéčko“, jak se mu říká jediné soutěžní utkání. Jak dlouho bude ještě na soutěžní výhru čekat? Před 6 lety se hrálo v tomto klubu 1.liga, minulou sezónu 2.liga, letos MSFL a příští rok? Změní to zítra v Rosicích, kde se odehraje 4. kolo MSFL?