Zkušenému Vítu Nemravovi bude krýt záda nadějný Petr Kozelek

28.07.2022 | Petr Zpěvák, Foto: Jan Zahnaš
nemrava_vit.jpg

Se dvěma novými gólmany vstoupí do nadcházející třetiligové sezony fotbalisté ČSK Uherský Brod. Po odchodu Filipa Jíchy do druholigového Vyškova a následně Petra Kratochvíla do Nivnice musel klub řešit obsazení postu mezi třemi tyčemi.

Vedení ČSK Uherský Brod jednalo velmi rychle a během krátké letní pauzy se mu podařilo získat zkušeného Víta Nemravu ze Slovácka a nadějného Petra Kozelka, jenž naposledy chytal v dorosteneckém dresu Hodonína.

"Oba gólmani nastoupili v přípravných zápasech a přesvědčili mě o tom, že mají místo v třetiligovém kádru. Už během letní pauzy jsem avizoval, že zkoušíme tři brankáře a dva z nich zůstanou v Brodě. Právě pro tato dvě jména jsme se nakonec rozhodli," uvedl Lukáš Pazdera, trenér ČSK Uherský Brod.

Zkušený gólman Vít Nemrava není pro ČSK Uherský Brod žádnou neznámou. Šestadvacetiletý gólman už v Uherském Brodě třetí ligu chytal v sezoně 2017/2018, kdy do klubu u Olšavy přišel z druholigových Vítkovic.

Nemrava má na svém kontě 24 ligových startů, které si připsal v dresu 1. FC Slovácko. Druhou ligu pak chytal ve Vítkovicích a Prostějově (16 startů). V 17 letech byl poslán na stáž do anglické Premier League, kde působil v dresu West Ham United.

V českých mládežnických reprezentacích nasbíral Nemrava dohromady 18 startů (U16 - 3 starty, U17 - 2 starty, U18 - 8 startů, U19 - 1 start, U20 - 4 starty) v období do roku 2011 do roku 2017.

Pro sezonu 2022/2023 ho fanoušci uvidí v dresu ČSK Uherský Brod, kam přichází na hostování z ligového Slovácka. Mezi třemi tyčemi by se měl v soutěžním zápase objevit už v pátek 29. července 2022, kdy ČSK Uherský Brod odehraje pohárový zápas na hřišti divizního nováčka na Baťově. Utkání má výkop v 18.30 hodin a odehraje se na umělé trávě.

Nadějný gólman Petr Kozelek si výrazně řekl o třetiligové angažmá hned v prvním přípravném zápase v dresu ČSK Uherský Brod, kdy odchytal druhý poločas proti ligovému dorostu 1. FC Slovácko.

"Soupeři bravurně zneškodnil nejméně čtyři vyložené šance a měl velký podíl na tom, že jsme v zápase udrželi čisté konto a nakonec ho dotáhli do vítězného konce," všiml si Pazdera. Broďané v úvodním přípravném zápase zvítězili na hřišti v Sadech nad ligovými dorostenci 1. FC Slovácko 1:0.

Dosavadní kariéra Petra Kozelka: FK Kunovice, FC Hlučín, Spartak Hluk, Tatran Bohunice, HS Kroměříž, FK Hodonín.