Zachránit účast v MSFL bude opět náročné

02.07.2019 | Ondřej Hlaváč
msfl.png

Po reorganizaci moravských soutěží má Moravskoslezská fotbalová liga nově osmnáct účastníků. "Rozšíření MSFL z 16 mužstev na 18 bylo vynucené. Po zrušení juniorské ligy, ke kterému došlo na konci této sezony, byla řídící komise nucena začlenit tyto nově vzniklá B mužstva prvoligových a druholigových družstev do moravských soutěží," řekl pro www.MSFL.cz předseda Řídící komise pro Moravu Pavel Nezval.

"Po schůzce s majiteli a vzájemných kompromisních jednáních byla čtyři družstva zařazena do MSFL a ostatní do tří regionálně uspořádaných divizí," doplnil. Rozšíření na osmnáct účastníků bude ale dočasné. Po sezoně dojde opět k zeštíhlení na šestnáct mužstev. Počet týmů v divizích se nezmění.

"Je nutno podotknout, že soutěžní ročník 2019/2020 bude znovu náročný na sestupy," řekl Pavel Nezval. Sestupovat budou minimálně čtyři družstva. Pokud z Fotbalové národní ligy sestoupí jeden či dva moravské kluby, může v nadcházející sezoně z MSFL sestoupit až šest týmů. Ze tří moravských divizí bude sestupovat celkem šest až osm klubů, opět záleží na sestupech moravských klubů z Fotbalové národní ligy. V postupech se nic nemění. Do divizí postupuje pět družstev z krajského přeboru, vítězové divizí postupují do MSFL a vítěz MSFL zase do Fotbalové národní ligy.

"Příchodem B mužstev dojde ke zkvalitnění nejvyšší moravské soutěže," dodal závěrem předseda Řídící komise pro Moravu Pavel Nezval.