Předkolo MOL Cupu je minulostí. První kolo si zahraje 11 týmů MSFL

04.08.2022 | Matěj Šoba
molcup-hluvit.jpg

Jako každý rok se koná domácí pohár, který od roku 2015 nese název MOL Cup. Vítěz poháru se pak účastní bojů mezi evropskými týmy o pohár UEFA. Odehrané je zatím předkolo, kterého se zúčastnilo i 13 zástupců MSFL.

Třináct týmů MSFL bojovalo o postup do prvního kola MOL Cupu, ale projít přes prvního soupeře se podařilo jen deseti z nich. Svůj první ostrý zápas po letní přípravě nezvládlo Znojmo, Blansko a Frýdlant nad Ostravicí.

Znojemští hráči dostali za soupeře fotbalisty ze Startu Brno. První branky se fanoušci dočkali až v poslední desetiminutovce utkání, kdy se za Znojmo prosadil Berete. Pro Okurkáře to tak vypadalo nadějně, avšak o osm minut později se Startu Brno podařilo vyrovnat. Branku vsítil ex-znojemský hráč Avdič. V zápase tak rozhodoval penaltový rozstřel, který třetiligový celek prohrál.

Dalším padlým zástupcem naší ligy je Blansko. To svoje klání odehrálo proti Bohunicím, které budou hrát letos Divizi D. Jedinou branku zápasu vstřelil ve dvanácté minutě David Bednář, který mimochodem nastupoval dříve i za Blansko.

Frýdlant nad Ostravicí se musel postavit proti Všechovicím. Celek působící v Divizi E však nováčkovi MSFL nedal na domácím hřišti sebemenší šanci a porazil Frýdlant 3:0. O branky se postarali Holub a Skácel. Nervy to však byly do posledních minut, jelikož druhá, a tedy pojišťovací branka, padla až pět minut před koncem druhého poločasu. Skácel pak třetí gól vsítil v poslední minutě základní hrací doby.

Stále ale zbývá zmínit dalších deset zástupců třetí nejvyšší soutěže Moravy a Slezska. Těm se totiž podařilo projít přes své soupeře a zahrají si tak první kolo poháru. Zmiňme si alespoň výsledky a střelce, kteří na úspěších měli podíl.

Hranice dokázaly porazit Holešov v penaltovém rozstřelu. O branky Hranic se v základní hrací části postarali Cagaš a Hapal. V prvním kole narazí na Karvinou, která ještě minulý ročník hrála nejvyšší soutěž!

Rosice roznesly na kopytech hráče Bystřice nad Pernštejnem. Na vítězství 6:2 se gólově podepsali Praks, Drbal a po dvou brankách Přikryl s Koláčným. Dalším soupeřem budou Speřice.

Uherský Brod se utká s Vyškovem, a to díky výhře nad Baťovem, který porazil 5:0. Hattrickem se blýskl Josefík, po jedné brance se pak trefili Nevařil a Michalec.

Velkému Meziříčí se podařilo porazit Havlíčkův Brod a utká se tak se Startem Brno. Branku vsítili Vašíček, Puža a Plichta.

Nejvyšší vítězství v předkole zaznamenal Hlučín. Ten nasázel soupeři 7 fíků. Branky nastříleli: Zajíček, Buchvaldek, Tomšů, Smékal, Wolf a 2x Ptáček. Další, kdo jim bude stát v cestě, bude Bohumín.

Uničov si svůj postup zajistil na poslední chvíli. Minutu před koncem o postupu rozhodl Krč.

Frýdek-Místek zvládl porazit Frenštát pod Radhoštěm díky trefám Martiníka, Konečného a dvěma zásahům Kovaříka.

Druhý z nováčků nového ročníku, MFK Vítkovice, vyhrál nad Hlubinou díky přesné mušce Hrušovského, Němce a Richtára a utká se tak s budoucím soupeřem MSFL - S Kvítkovicemi, které pro změnu porazily 5:1 Slavičín. Trefil se Waclavík a po dvou brankách pak Gerža se Suchým.

Hodonín, jakožto třetí ze čtyř nováčků svůj zápas také zvládl a Lanžhot smetl ze stolu třemi zásahy. Trefil se Kadlec, Holek a Langer.

A teprve první zápas v tomto ročníku MOL Cupu čeká hráče Kroměříže. Ti, jakožto nasazení, se poprvé v pohárovém zápase před fanoušky představí proti Novému Jičínu.