Čtvrté kolo bylo pro Hlučín poslední. Vyřadila ho prvoligová Bohemka

19.11.2022 | Matěj Šoba
molcup_boh_hlu.jpg

Po senzačním postupu Hlučína přes mistrovskou Plzeň čekalo hráče z východu Česka utkání proti prvoligovému týmu Bohemians Praha 1905. Dlouhá cesta přes celou republiku ale postup nepřinesla. Domácí si s papírově slabším soupeřem poradili 3:0.

Hlučín odjížděl do Prahy na zápas MOL Cupu jakožto jediný celek třetí ligy. V soutěži už totiž byla jen mužstva z první nebo druhé nejvyšší soutěže. Fotbalisty do Ďolíčku dojela podpořit i nemalá skupinka fanoušků.

Už po sedmi minutách se domácí radovali poprvé. Centr Martina Nového letěl do míst, kde byl nachystaný Daniel Krch, a ten balon umístil do sítě hlučínského brankáře. Během prvního poločasu si Klokani vypracovali i další velké šance, avšak žádná z nich už v síti neskončila.

Druhá část hry začala dvěma rychlými brankami Pražanů. Ve 48. minutě se prosadil Ladislav Mužík a jen o pár minut později si na centr naběhl Lukáš Hůlka a hezkým gólem hlavou přidal třetí branku. Rozdíl dvou lig byl na hřišti znát. Domácí Hlučín tlačili, ten ale držel dobrými zákroky Lapeš. I díky němu si tak hosté z půdy Klokanů neodvezli víc, než tři branky.

Rozhodně se ale není za co stydět! Hlučínu se totiž jako jedinému podařilo projít až do této fáze hry a i to je výborným výsledkem letošního poháru. Nyní se ale budou muset hráči znovu soustředit na mistrovské utkání v MSFL, kde je ve středu čeká béčko Slovácka. Pokud tuto dohrávku 16. kola vyhrají, posunou se na první místo tabulky a přeskočí Kroměříž, která se na čele drží od třetího kola!